News Archive :: page 1

A chinese lion statue

Eastern Lights is een groep van vrijwilligers met als voornaamste bezigheid het maken van filmpjes. Wij zijn gespecialiseerd in kortfilms, documentaires en slapstick humor in onze videos. Reeds hebben wij enkele aangename videos geproduceerd met onze partner Sander Gillis, waarin hij de show steelt voor de camera.

Op deze website verschijnt het laatste nieuws van onze projecten, vind je allerlei nuttige en interessante links, leer je ons beter kennen en kun je af en toe reviews van de nieuwste of minder recente films lezen.

Chloë Carette

Posted by Michiel Vaernewyck on 2011-12-26 11:54:40

Hallo iedereen!

Allereerst iedereen prettige feesten gewenst, samen met een creatief en schitterend nieuw jaar! Het is een bewogen jaar geweest, zowel voor het land als voor ons. We hebben lang stilgezeten, met slechts hier en daar een korte video of nieuwsbericht op de website. Maar er is vanalles op komst... 2011 loopt op zijn einde en er zijn nu al enkele dingen gepland voor 2012. We zijn zeer verheugd met alles dat we in petto hebben, maar daarover meer in de eerste week van januari.


Het goede nieuws waarmee we dit jaar afsluiten heeft betrekking op onze kortfilm Cupido. Chloë Carrette, de getalenteerde singer songwriter die de eindsong 'I Don't Need To Hear You Speak componeerde voor Cupido, is geselecteerd voor Humo's Rock Rally 2012! Het nieuws raakte deze ochtend bekend en bevestigt nogmaals het talent van dit soulvol wonderkind.

'De eerste etappe van Humo’s Rock Rally 2012 zit erop. In de nabijheid van een silo koffie in de voormiddag, een bak Jupiler ‘s namiddags en de occasionele fles rode wijn des avonds, als de jazz kwam gloren, joegen wij er negenhonderd achtenzeventig inzendingen door.

Negenhonderd achtenzeventig groepen die ons telkens hun drie beste werkstukken te luisteren legden, en waarvan er honderd over de tien preselecties (eerste afspraak op 13 januari in CC De Hoogen Pad in Maldegem) werden verdeeld. Nog twee etappes en u staat in de finale.'
zo bericht Humo op zijn website (www.humo.be)

Ter gelegenheid van deze nominatie halen wij deze prachtige song vanonder het stof en plaatsen wij deze op onze Youtube-pagina. Als je Chloë's werk wil horen begeef je je op 13 januari naar CC Den Hoogen Pad Maldegem waar ze samen met anderen de pre-selecties zal moeten doorstaan. Supporters kan ze daar altijd gebruiken...

Check ook zeker Chloe's Myspace met andere eigen nummers: www.myspace.com/chloexmusic

YouTube video

World Soundtrack Awards 2011: Press Conferenc

Posted by on 2011-10-30 18:28:44For the fourth time Eastern Lights attended the press conference that preludes the World Soundtrack Awards during the Ghent Film Festival. Previous guests included Harry-Gregson Williams, Angelo Badalamenti, Alexandre Desplat and Marvin Hamlisch. This year some other very talented composers were invited to the festival.

In this video there are interviews with Abel Korzeniowski (A Single Man, W.E.), Elliot Goldenthal (Alien 3, Titus and Batman & Robin) and the amazing Hans Zimmer (Pirates, Gladiator, Inception...)

YouTube video

Clarence Clemons

Posted by Michiel Vaernewyck on 2011-06-20 16:32:57

Eergisteren is Clarence Clemons, de vaste saxofonist van Bruce Springsteens E-Street Band gestorven aan de gevolgen van een beroerte eerder deze week. De gigantische Clemons werd niet voor niets the Big Man genoemd en was zonder twijfel het meest prominente, waardevolle en charismatische lid van de E-Street Band.

Clarence is sinds jaren een grote inspiratie voor mij en maakte mij duidelijk wat een kracht muziek kan hebben. Samen met zijn sax en Bruce maakte hij onvergetelijke muziek en nog meer onvergetelijke live optredens. Spijtig genoeg heb ik deze man nooit in levenden lijve mogen aanschouwen, vandaar dat het eergisteren ook als een schok kwam toen ik het nieuws vernam.

Het enige wat ik wel kon doen was een video tribute maken als dankbetuiging voor deze wonderlijke muziek.

I'll see you in Jungleland.

YouTube video

Screening Cupido

Posted by Michiel Vaernewyck on 2011-02-21 17:27:25

Na heel wat lovende reacties op onze film Cupido hebben we helaas een hele tijd stilgezeten. Doordat alle leden van ons team nu les volgen aan de Universiteit of Hogeschool is onze activiteit ook zwaar gedaald. Film is nog altijd onze roeping, maar grootse projecten zijn voorlopig niet meer haalbaar. In de toekomst leggen we het zwaartepunt vermoedelijk meer op het muzikale aspect, maar daarover later meer.

De Laetemsche Vriendenkring heeft ons gevraagd om onze film Cupido (33min) te vertonen op dinsdag 8 maart 2011 om 20 uur (deuren open 19.30 u) in de Oude Brouwerij, Dorp 24, te Sint-Martens-Latem. Wij zijn zeer vereerd dat door deze vertoning ons jarenlange werk andermaal in de aandacht wordt gebracht. Dit evenement is goed verlopen en wij bedanken de Vriendenkring nogmaals voor dit evenement smiley

YouTube video


Eastern Lights

CUPIDO: Merry Christmas!

Posted by Michiel Vaernewijck on 2010-09-10 17:36:43

http://i43.tinypic.com/5b1lw6.jpg - http://www.easternlights.be/cupido.php


CUPIDO, A FILM BY MICHIEL VAERNEWIJCK & JULES VAN HOE


Zes maanden na de internet release van Cupido en een 1000-tal kijkers later geven wij jullie een update van alles rond Eastern Lights. We hebben besloten om onze film niet enkel op Vimeo te tonen, maar ook op de immens populaire Youtubewebsite, waar al onze andere films zijn gehuisvest.

Bekijk de aankondiging + film op deze link


Cupido maakte heel wat los. Voor we het wisten hadden we meer dan 500 unieke kijkers (ondertussen naderen we de 1000), genoten we persaandacht van o.a. krant en televisie en, bovenal, ontvingen lovende reacties. Het doet deugd te weten dat ons jarenlange werk beloond werd door de appreciatie van het publiek. Maar wat nu? Stoppen we ermee?

Het heeft lang door ons hoofd gespookt om ermee te stoppen, nu de universiteit lonkt. Maar, never say never…

Merry Christmas and a Happy New Year from all of us,

Easternlights

Interested? ‘Like’ us on Facebook and subscribe on Youtube!